Saturday, April 8, 2017

PAST... PRESENT... FUTURE..

Aku kalau benda yang da lepas ni aku jarang nak kenang balik... kalau benda tu memang tak patut nk kenang pun...

Thursday, April 6, 2017

AIR

Semalam bukan main lagi air ade jek kat umah aku.. tapi hari ni terus xde.. hampeh betol... naseb baik aku halfday semalam air de.. kalo  xde mmg sia2 la aku balik awl nk kemas rumah.. but then now aku duduk menghadap laptop sbb x leh nk buat pape coz air xde.. ok.. jgn tanya kalau aku dah mandi ke belom..ok bai


Fighting nadia.. you can pass this.. ko sendiri da tengok video yang sedey tue.. budak2 tu lagi kesian dari hidup ko.. so please la nadia.. jgn nk lemah sgt boleh tak...



Aku baru nak rasa hidup senang sket.. ade jek benda2 yg buat spoil... aku xpaham la benda tu sbb selama aku hidup 28 tahun ni baru aku kena.. selama ini aku main meow yg kat luar siap pelok2 and cium lagi tapi tak penah plak kne benda ni.. but then now kne denganserangan serangga bodoh tu yg seriusly buat mood aku sgt down and im so mad right now... because of that aku da kurg main meow.. haish!  tu jek da buat aku sakit hati sbb kerana serangga bodoh tu aku dan x leh nk main meow sgt.. ntah mana terlekat tah pastu menyebok kat umah aku.. bayam betollah

Monday, March 20, 2017

RINDU....

Last two week aku cuti seminggu.. so do him.. so kami habiskan masa bersama like 168 jam together... so aku rindu sgt nak habiskan masa dengan dia lagi.. even kitorg just lepak kat umah pn da cukup bagi aku.. janji aku bersama dengan die the whole day.. every single second.. minute.. hours.. days.. aku nak abiskan dengan dia.. so bila masing2 da start keje and busy so aku rindu sgt moment2 bersama dengan dia.. 

Ni pun aku demam.. demam rindu kot.. yelah.. bila da start keje die akn sgt busy.. so waktu bersama kami kejap2 jek.. tapi aku bersyukur at least my husband stay with me.. ada tu yang duduk jarak jauh.. tak tau camne dorg handle that feelings.. aku tak bole nak berjauhan dengan die..melainkan aku yang pergi kursus.. huhuu.. kalo aku yg pergi jauh xpe..tapi jgn die.. aku nk die rse rindu tu kat aku.. yelah selalu aku jek yg hanging kat die.. hahahaa.. umpama siput.. selalu dengan cengkerangnya.. kalo xde cam  x lengkap dan tak boleh hidup tanpanya.. aku nak die rasa benda yang sama aku rasa.. hehee.. aku suka bila die kate die rindu sgt kat aku.. sbb die x tau yg aku ni hari2 rindu dekat die.. kkdg depan mata ni pn aku da rindu.. hurmmm.. xpelah.. atleast aku angau ngan laki aku sendiri..=)

im not feelin well.. so please go away penyakit.. this 2 weeks im gonna busy so much.. so please.. dont disturb me.. 

p/s : I love you so much husband... and miss u so much... and im so happy and bless to have you in my life.. you are one of the greatest gift from Allah S.W.T...  

Tuesday, February 14, 2017

MY BADMOOD TODAY....

Aku dari semalam lagi agak badmood then ok dah.. pastu pagi tadi aku badmood lagi sebab pasal taik meow.. aku baru jek basuh then jap jek tue die berak lagi.. haish!!! aku tak kisah die nk berak.. tapi at least 2 or 3 hari then barulah berak.. penat wei nk basuh hari2.. pastu pasal air kat rumah aku nie.. jap2 jek ada.. dah tue.. tertangguh aku nk basuh baju pagi tadi.. ni balik aku nk basuh ni pun air punya ciput.. aduyai!!! aku  x paham siapa ntah yg pakai air kuat sgt.. no civic at all.. another one yg paling buat aku agak badmood adalah.. aku da pergi klinik sebab alergik aku..tapi sampai skang tak hilang lagi.. kalau aku pergi klinik arwah ahmad nizam mesti dah ok.. =( aku x tau la nk g klinik mana pasni.. hurmmm... pastu yang buat aku lagi badmood adalah bila orang tanya bile mak uda due.. aku pregnant pun belum... so ko paham x apa yang dia nampak kat aku.. sbb aku ni gemuk.. perot buncit... shit man.. at least ko tylah mak uda bila lagi.. selagi xde officially keluar dari mulut aku nie so maksudnye aku xde lagi.. so apa yang patut korang but pula adalah dengan mendoakan aku dan suami ada rezeki nk menimang cahaya mata.. Aku ni sebagai manusia hanya merancang.. namun hanya Allah sahaja yang menentukan.. moral of the story do not assume dengan apa yang kau lihat sahaja... seab x semestinya apa yang kau nampak adalah apa yang kau paham.. it can be anything.. so please.. keep ur mouth shut up.. dia xde salah apa pun.. tapi sebab aku tengah badmood then kau pula keluar kenyataan so ia buat aku lagi badmood then kau pun termasuk dalam badmood aku sampai aku nak carut jek.... ok bai

Saturday, February 4, 2017

Assalamualaikum...

lately aku susah nak tidur malam.. padahal bukannya aku tidur siang pun.. erk! adalah aku tidur kejap time rehat.. tp  sebelum ni kalo aku tido time rehat ke tido petang ke bole jek aku tido malam.. tapi da seminggu dua nie aku sukar tido malam.. ngan gatal2 lagi.. lagila aku tension... haish!!!! tapi yg paling buat aku bengang aku x bole nak tido.. mata aku langsung x ngantok.. pelik betollah.. hope malam ni aku ok.. kne memenatkan diri lebey nie.. aku akn cuba utk tak tido siang... sbb masalahnye bila aku susah tido malam kalo time minggu keje.. tak  ke aku sakit kepala kat opiz sbb x tido malam.. takkan aku nk tido pagi2 kat opiz plak.. abistu keje aku!!! kang bila 2 3 mlm susah tido pastu baru aku lena tido tapijap tu jek.. nnt wat hal lagi.. so kne betol2 memenatkan diri waktu siang and jangan tidor.. aku kne berusaha lebey lagi utk diri aku sendiri.. huhuhuuu.. risauwei! dengan alergik aku lagi yang melampau.. dah la klinik yg aku biasa pergi  tu tutup da.. so aku x tau nk g klinik mana lg.. mesti korg cakap klinik kan banyak.. tapi masalahnya aku serasi dengan klinik die jek.. aku x penah try klnik mana2.. ade tu aku penah try tapi x sesuai dengan aku ubat die.. uwarghhhhhhhh..

Ok la bai.. 

Thursday, January 19, 2017

MEOW

Dekat rumah aku ni ada beberapa kucing kesayangan yang bukannya aku punya tapi aku tolong bagi makan sahaja.. pada mulanya mereka ini tidak la begitu mesra dengan aku tapi bila da bagi makan ni mereka selalu dengan aku.. apabila aku nak pergi kerja mereka sudah ada depan rumah.. kalo xde nnt bila dengar aku bukak kunci gril diorg da berlari naik tangga duduk depan pintu.. kalo aku balik kerja mereka inilah yang tunggu aku.. kalo aku duduk sorg2 dekat bawah rumah mesti salah sorg akan teman aku.. aku xde specific nama dekat dorg.. selalu aku panggil dorg sayang atau baby...=P and setiap sekor dari dorg ada perangai masing2... ok la.. xde mood nak menaip..=( ok bai

Assalamualaikum..
LIFE..


Minggu ni aku balik quite lambat.. pukul 10 baru aku balik... penat tu bukannya buat apa pun.. sekadar penat duduk tanpa buat apa2.. nak layan youtube pn sampai kol 7 jek.. nak layan drama fav aku pn da banyak kali aku khatam.. tapi disebabkan aku malas nk balik sendiri.. so aku sanggup tunggu org amek aku di malam hari.. padahal kalo aku balik sendiri kol 6 lebey aku da smpai.. macam2 aku bole buat dekat rumah itu.. 

Aku rasa nak demam.. sakit kepala.. sakit badan2.. jerawat dekat kening.. macam2la yg kena dekat aku ni smpai craving nak makan spageti plak.. ok bai..
DUIT..

Zaman sekarang semua ini perlukan duit.. kau nk gi berak pn pakai duit... Haish!!!! memang la duit tu bukannya buat mati pun.. but still before ko nk melangkah ka alam barzakh tu banyak benda kau nak pakai duit. dengan gaji yang ada sekarang ni kau perlu bersyukur.. tapi apabila kehendak kau melebihi keperluan diri kau itu yang jadi masalah... dengan barang semua harga naik.. tapi satu jek tak naik2.. jarang sangat nak naik.. GAJI.. tapi aku selalu bersyukur.. erk! aku cuba untuk belajar bersyukur.. kerana aku tahu Allah akan sentiasa memurahkan rezeki hambaNya yang selalu bersedekah walapun diri dia hanya cukup2 makan.. akan sentiasa ada rezeki..

Bersyukur dan bersedekah.. aku banyak dengar pasal benda ni.. tapi bila aku praktikkan..alhamdulillah.. Allah sentiasa bagi aku rezeki walaupun dalam aku kekadang terduduk termenung mana nak cari duit.. tapi Allah hantarkan seorang manusia yang sentiasa ada untuk aku.. manusia ini yang banyka tolong aku.. tanpa dia aku akan lost dalam dunia metropolitan ini.. die sanggup bersusah dengan aku.. sebab itu aku akan cuba menjadi yang terbaik untuk diri dia demi membalas apa yang dia sudah buat untuk aku.. and of course because i love him.. sebab itu aku cakap segala apa yang berlaku dalam hidup kita ini ada hikmahnya. 

Pendek kata.. even kau ada rm1.20... x perlu kau nk tunjuk yg kau ni sedekah sebab nk murah rezeki smpai ko bg rm1 sebab dengan harapan balasannya banyka.. cukup ko bagi 20 sen tu dengan niat kau ikhlas.. kau bagi 5 sen pn itu da cukup niat sedekah kau.. janji niat kau tu biar ikhlas bukan dengan harapan ko nak kaya dengan hanya bersedeakah tanpa ada usaha.. Allah sudah membuka jalan untuk kau.. jadi kau kena berusaha.. ok la. salam